در حال بارگذاری ...
جمعه 21 دی 1403
nus.ac.ir

مراسم سوگواری شهادت بانوی دو عالم حضرت صدیقه طاهره سلام الله علیها

هر سینه که دوستدار زهراست                      آشفته و بی قرار زهراست
       گنجینه‌ی هفت آسمان‌ها                          در سینه‌ی خون نگار زهراست
از شرح کرامتش همین بس                         عالم همه وامدار زهراست


به گزارش روابط عمومی دانشگاه فنی و حرفه ای استان لرستان؛ در مورخ 99/10/27 و در آستانه شهادت بانوی دو عالم حضرت صدیقه طاهره سلام الله علیها، اداره فرهنگی دانشکده فنی و حرفه ای پسران خرم آباد با همکاری بسیج کارکنان، بسیج اساتید و بسیج دانشجویان دانشکده، مراسم سوگواری آن بانوی بی بدیل را برگزار کردند.
این مراسم که ریاست دانشگاه فنی و حرفه ای استان لرستان جناب آقای دکتر الماسی، معاونت و حراست دانشگاه، کارکنان، دانشجویان و اساتید، در آن حضور داشتند، با قرائت قرآن و پخش زیارتنامه حضرت زهرا(س) آغاز شد. سپس جناب آقای دکتر الماسی در سخنانی ضمن خیر مقدم به مدعوین و حاضران مراسم و تسلیت ایام شهادت حضرت صدیقه طاهره سلام الله علیها، در منقبت آن حضرت سخنانی را ایراد کردند.
ایشان ضمن اشاره به حدیث مستند و متواتری که در آن حضرت رسول(ص) حضرت زهرا سلام الله علیها را سیده النساءاهل الجنه یا سیده النساء العالمین خطاب می کند و در کتابهای اهل تسنن هم روایت شده است، تأکید کردند که باید بدانیم که تشیع از چه وزنه ای برخوردار است و باید جوانان به ویژه دختران را به سیره آن حضرت آن داد زیرا بسیاری از کاستیها با توجه به سیره ایشان حل می شود. ایشان هم در بحث فردی و هم خانواده تأثیرگذار بوده اند. در سوره هل أتی می شود شیوه تربیتی فرزندان را توسط آن حضرت مشاهده کرد و در بحث جامعه هم می بینیم که ولایت پذیری محض بر ایشان غالب است.
مهمان و سخنران مراسم جناب حجت الاسلام دکتر رضا حقیان، رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه، دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر و استادیار حلقه صالحین بسیج کارمندان بودند. حجت الاسلام حقیان ضمن تسلیت شهادت حضرت زهرا(س) در باره موضوع نشست که «سبک زندگی فاطمی» بود، سخنانشان را اینگونه ادامه دادند:
در سبک یا سیره ما دنبال نوع رفتار و نوع روش هستیم و این موضوع در طول تاریخ مورد عنایت علما و اندیشمندان بوده و هست. در طول تاریخ بسیاری از دانشمندان تمام تلاششان را وقف پرداختن به سیره معصومین علیهم السلام کرده اند و به این وسیله است که مسیر درست را می شود انتخاب کرد. اما ابعاد زندگی حضرت زهرا(س) بسیار متعدد است یکی از این ابعاد سیره عبادی آن حضرت است که عامل پیشرونده و در عین حال بازدارنده است. حضرت فاطمه (س) توجه ویژه ای به عبادت داشت و عبادتهای ایشان بسیار طولانی بوده است عبادتی توأم با خضوع و خشوع داشته اند و در ادعیه ای که در عبادتها داشته اند همسایگان و جامعه را مقدم بر خود داشته اند و این یک سبک زندگی است همچنین اعتکاف آن حضرت نیز یک نوع سبک زندگی است که می تواند باعث توفیق و رشد انسان شود. از دیگر بخش های زندگی آن حضرت، محبت نسبت به همسر و فرزندان است که به خوبی روشن است. استفاده از القاب مناسب در صدا زدن همسر و فرزندان از جمله مواردی است که در سیره ایشان وجود دارد. توجهی که نسبت به تربیت فرزند داشتند که محصول این تربیت حسنین است. بعد بعدی سیره آن بانوی گرانقدر سیره اقتصادی آن حضرت است که نسبت به اقتصاد خانواده بی تفاوت نیست. پرهیز از تقاضاهای نامعقول، توجه به رفع مشکلات اقتصادی نیازمندان به خوبی در سیره آن حضرت مشاهده می شود. اما بعد دیگر، بعد سیاسی سیره آن حضرت است که در سقیفه بنی ساعده توصیه های پیامبر اسلام(ص) را برای مردم تبیین کردند و به جای سکوت و گوشه نشینی اقدام به تنویر افکار عمومی کردند و از ولایت دفاع تمام قد کردند. تلاش در جهت وظیفه گرایی بر اساس استانداردهای شرعی باعث ماندگار شدن این بانو شده است.
در این مراسم معنوی مداح اهل بیت جناب آقای مرادی هم با ذکر مصیبت آل الله حاضران را به قیض رساندند.