در حال بارگذاری ...
جمعه 21 دی 1403
nus.ac.ir

مرکز مشاوره دانشجویی


مواجهه با مسائل مختلف زندگی فردی، خانوادگی، اجتماعی، تحصیلی و... اغلب چالش برانگیز و همراه با احساس نارضایتی، سردرگمی و تنش و اضطراب و فشار روانی است. همه ما می‌دانیم زیستن به تنهایی امکان پذیر نیست. و از آنجایی که انسان موجودی اجتماعی است می‌یابد برای حل مشکل از راهنمایی خانواده دوستان و یا دیگران بهره مند شود. اما هر قدر دریافت این کمک تخصصی و کنترل شده باشد بهتر و سریع تر مشکل حل شده و احتمال خطای کمتر برایمان میسر خواهد شد. ورود به دانشگاه و شروع دوره دانشجویی، همانند همه عرصه‌های زندگی با تغییرات توأم است و این مرحله نیز می‌تواند برای دانشجو تنش آور باشد.

 

دفتر مشاوره دانشجویی دانشکده با توجه به ضرورت فوق و با هدف کمک به دانشجویان و کارمندان در حال حاضر خدماتی را در زمینه‌های روانشناسی، مددکاری، امور مذهبی، علوم اجتماعی و حقوقی و بصورت مشاوره انفرادی و گروهی و در شکل ساعتی و یا همکاری کوتاه مدت: سخنرانی، جلسات پرسش و پاسخ و دوره‌های آموزشی در قالب کلاسهای فوق برنامه ارائه می‌نماید که در این ارتباط به گوشه‌ای از عملکرد این دفتر اشاره می‌گردد.

 

 

مشاور کیست؟

گروهی از متخصصان آموزش دیده و مشاوران به منظور کمک به دانشجویان در امور روانشناسی با رویکردی فردی و یا گروهی، زمینه را برای ایجاد تغییراتی مثبت در فرد فراهم می‌کنند(از جمله شروع یک مطالعه، بحث و تبادل نظر و (....  و درباره مسائل تحصیلی، مذهبی، عاطفی، خانوادگی، ارتباطی، حقوقی و ... به شماه مشاوره می‌دهند.

 

در مشاوره چه اتفاق می‌افتد؟

مشاوره به معنای پند و اندرز دادن نیست، مشاوره به دنبال آن است که با ارئه راهکارهای منطقی به شما کمک کند تا بر مسائل و نگرانیهایتان فائق آئید. تمرکز کنید و به درک روشن و صحیح در آن چه شما را به عنوان مسئله درگیر کرده برسید. نقش مشاور حمایت کردن، درک کردن، گوش دادن و پاسخ دادن بدون قضاوت کردن و یا انتقاد است. او به ارزش‌ها، انتخاب‌ها و سبک زندگی شما احترام می‌گذارد و شما به کمک او می‌توانید به خود شناسی بیشتر نائل شوید و لایه‌های زیزین مشکلات کنونی شما را شناسایی کرده و با ارائه آن به شما در تصمیم گیری‌ها، انتخاب‌ها و یا آن چه به نفع شماست، شما را یاری نماید.

مشاور به حل بسیاری از مسائل شما کمک خواهد نمود چنان که در سال گذشته این دفتر با بیش از 1400جلسه خدمات مشاوره‌ای توانسته است گامهای بلندی را در جهت یاری رساندن به دانشجویان و کارکنان بردارد.

اصل محرمانه نگه داشتن (رازداری) بسیار مهم و اساسی است تا مراجع اطمینان حاصل کند که مسائل بازگو شده درجایی مطرح نمی‌شود و از آن جا که رابطه مشاوره‌ای توأم با صمیمیت و پذیرش بدون قید و شرط و درک و تقاهم واقع بینانه (هم فهمی و هم حسی) است وجود یک رابطه عاطفی عمیق الزامی است و همین امر است که رابطه مشاوره‌ای را از سایر ارتباطات زندگی متمایز می‌کند.

بدیهی است که جوانان تحصیلکرده ما هر قدر بینش کافی و آگاهی از تحول روان شناختی، مشاوره تحصیلی، شغلی، ازدواج، مشاوره ژنتیک و... داشته باشند، قطعاً موجب می‌شود که از بروز بسیاری از ناملایمات روحی و فشارهای عاطفی که گاه پیامدهای جسمانی به دنبال دارد بکاهد.

از طرفی دیگر با توجه به وجود مسائل و مشکلات در بین دانشجویان دانشگاهها و به ویژه مستقر در خوابگاه‌ها و بالاخص در شروع اولین ترم تحصیلی به دلیل دور شدن از خانواده ارائه خدمات مشاوره‌ای ضروری به نظر می‌رسد.