در حال بارگذاری ...
جمعه 21 دی 1403
nus.ac.ir

گزارش برگزاری وبینار شیوه های دعوت به نماز و آسیب شناسی مهدویت در دوران معاصر

حجت‌الاسلام والمسلمین محمد جواد چراغی، مدیر ستاد اقامه نماز استان لرستان و بنیاد مهدی موعود (عج): برای دعوت به نماز، مانند دعوت به دیگر خوبی ها باید اصول را بشناسیم. اصل اول شروع از خود است. تا خودمان عامل نباشیم نمی توانیم بر دیگران تأثیر بگذاریم و دعوت ما مفید واقع نخواهد شد.

ستاد اقامه نماز دانشکده فنی و حرفه‌ای پسران خرم آباد با همکاری بسیج دانشجویی، کانون های فرهنگی و انجمن های علمی این دانشکده دوره آموزشی نماز و مهدویت با موضوعات« شیوه های دعوت به نماز و آسیب شناسی مهدویت در دوران معاصر» را با تدریس حجت‌الاسلام والمسلمین محمد جواد چراغی، مدیر ستاد اقامه نماز استان لرستان و بنیاد مهدی موعود (عج) را برگزار کرد.

این جلسه در تاریخ 19 بهمن 1400 ساعت 10 صبح با حضور ریاست، معاونان، کارکنان، اساتید و دانشجویان دانشکده فنی و حرفه ای پسران خرم آباد با تلاوت آیاتی از کلام الله مجید برگزار شد. سپس آقای دکتر الماسی ریاست دانشگاه فنی و حرفه ای استان لرستان ضمن خوشآمد به مهمانان برنامه، تبریک ایام الله دهه فجر و فرارسیدن ماه مبارک رجب، علاوه بر آیات و روایات، متون ادبی ما نیز مشحون از عباراتی است که بر اهمیت پاسداشت نماز تأکید دارند.واژه «کتب» در آیات و روایات نشانه وجوب این اعمال است اما در مورد نماز با توجه به آیه«کتب علیکم الصلوه کتب مکتوبا»تأکیدی است که در مورد هیچ فریضه دیگر نیست.

در ادامه برنامه، حجت الاسلام چراغی نیز در خصوص بحث نماز بیاناتی به این شرح ایراد فرمودند:

برای دعوت به نماز، مانند دعوت به دیگر خوبی ها باید اصول را بشناسیم. اصل اول شروع از خود است. تا خودمان عامل نباشیم نمی توانیم بر دیگران تأثیر بگذاریم و دعوت ما مفید واقع نخواهد شد.

حجت الاسلام چراغی با تأکید بر در نظر گرفتن اصول و شیوه های دعوت به نماز، یکی از شیوه های دعوت به نماز را پاسخ به شبهات و سوالات دانستند و عنوان کردند که یکی از سوالاتی که جوانان پیوسته از ما دارند اینست که آیا بحث نماز فقط مختص مسلمانان است؟ در پاسخ باید گفت که نماز مختص به دین اسلام نیست بلکه در همه ادیان ابراهیمی و غیرابراهیمی هم نماز وجود دارد. ایشان با تشریح چارچوب های عبادی ادیان مختلف به این شبهه پاسخ دادند و گفتند: نماز آیینی است که در قبل از اسلام هم بوده و اکنون هم هست و مورد توجه تمام ادیان نیز بوده است اما این موضوع که کدام دین حق است و کدام باطل را باید در کرسی های تخصصی بررسی کرد.

مدیر ستاد اقامه نماز و بنیاد مهدی موعود (عج) استان لرستان در ادامه به بحث مهدویت پرداختند و بحث وجود منجی را یکی دیگر از مباحثی دانستند که در همه ادیان مانند مسیحیت، یهودیت، بودایی، زردشتی و ... وجود دارد اما تفاوت منجی ما با منجی این ادیان اینست که منجی ما آمده و حضور دارد.

ایشان در ادامه یکی از آسیب های مهدویت را برداشت های غلطی دانستند که در مورد انتظار به وجود آمده است و اینگونه بیان کردند که: عده ای گمان می کنند معنی انتظار اینست که فقط باید دعا کنیم این باطل است. عده ای دیگر نیز معتقدند که دنیا راباید ظلم و فساد بگیرد و موعود بیاید این ظلم ها را اصلاح کرده و به تبع آن جامعه را اصلاح کند. اما همه این برداشت ها نادرست است. معنی واقعی انتظار به معنی اصلاح کردن خود است.

حجت الاسلام چراغی یکی دیگر از آسیب ها در مبحث مهدویت را «تطبیق مصادیق» دانستند و گفتند: بعضی افراد به خاطر جهل یا انگیزه های شخصی تعیین مصداق می کنند این تعیین مصداق ها مشکل به بار می آورد.

بحث مدعیان دروغین هم از دیگر آسیب هاست.  این مدعیان یا از سر نادانی و جهل این کار را می کنند یا از روی غرض ورزی که هر دوی ایها آسیب زاست.

ایشان در انتها داشتن علم و علم آموزی را تأکید مؤکد دین مبین اسلام دانستند و برای روشنگری و ابهام زدایی این مسیر توصیه به مطالعه کتاب های مفید و مؤثر در این زمینه داشتند.